11/6/10

Λύνοντας το γρίφο του Μουντιάλ

Αφήστε τις προβλέψεις των «γκουρού του στοιχήματος» κατά μέρος και διαβάστε το εμπεριστατωμένο μου αλμανάκ για το Μουντιάλ που θα παρακολουθήσουμε. Η ακρίβειά του είναι τόσο συνταρακτική που σοκάρει. Πέρα από κάτι μικρολεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα ο νικητής της διοργάνωσης και οι ομάδες των ημιτελικών και προημιτελικών για τις οποίες διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις, τα γεγονότα θα εκτυλιχθούν ως εξής:




ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ

1ος ΟΜΙΛΟΣ: 

Μεξικό: Μια από τις ομάδες που εμπιστεύομαι. Θα μας δείξει ωραίο ποδόσφαιρο, μπρος και πίσω θα καθαρίζει ο Μάρκες της Μπάρτσα και ευκολότερα απ’ όσο φαντάζουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα θα κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου. Θα αποδώσουν καρπούς και οι δύο μήνες ειδικής προετοιμασίας για τη διοργάνωση. Λιώσανε στα υψόμετρα τα παιδιά.
Γαλλία: Όσο και αν αγαπάμε τον δικό μας άνθρωπο, τον Σισέ, δεν δείχνουμε καμία εμπιστοσύνη στον Ντομενέκ που φρόντισε να αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο την ήδη αναξιόπιστη ομάδα του αποκλείοντας τον Μπενζεμά και τον Νασρί. Γενικότερα Γαλλία χωρίς Ζιζού δεν έχει βλέψεις για πολλά πράγματα, χώρια που θεωρώ ότι θα της την έχουν στημένη για το χέρι-πρόκριση του Ανρί κόντρα στους Ιρλανδούς. Θα περάσει τον όμιλο ζορισμένη, σαν δεύτερη.
Ουρουγουάη: Σκληρό σύνολο, αλλά δεν έχει ελπίδες πρόκρισης. Καλός χρυσός ο Φορλάν, δεν ξέρω τι δίδυμο μπορεί να κάνει με τον Σουάρεζ, αλλά δεν τους βλέπω να σκοράρουν πάνω από δύο φορές. Τουλάχιστον ας θυμηθούν τα παλιά, κάνοντας τα τάκλιν στο σωστό σημείο: στην καρωτίδα. Και μαζεύοντας δυο-τρεις κόκκινες κάρτες, πριν πέσουν σαν άντρες.
Νότιος Αφρική: Το απόλυτο χασμουρητό. Ίσως πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που η διοργανώτρια χώρα διαθέτει τόσες λιγοστές πιθανότητες πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Μπαφάνες στις αλάνες. Εδώ έχουμε σκληρή, ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

2ος ΟΜΙΛΟΣ:

Αργεντινή: Θα καθαρίσει εύκολα τον όμιλο, όσες αλχημείες και αν κάνει ο Ντιέγκο. Μπορεί πίσω να έχει τα γνωστά της κενά και τον αναξιόπιστο Ρομέρο της Αλκμάαρ στο τέρμα, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να πετάξει φωτιές στην εμπροσθοφυλακή. Ο Μέσι από μόνος του δεν μπορεί να κατακτήσει την κούπα, χώρια που θα πρέπει να προσαρμοστεί σε έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από το αυτοματοποιημένο ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα. Γι’ αυτό ελπίζω να μη δούμε πολλές φορές τον Βερόν ενώ αντιθέτως προσβλέπω σε λίγη λογική από τον Μαραντόνα να χρησιμοποιήσει το Μιλίτο στην κορυφή.
Ελλάδα: Η εθνικάρα μας θα το παλέψει, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος. Δεν περιμένω πολλά, για να ενθουσιαστώ και με τα λίγα. Με μία νίκη θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά ακόμα και με 4 βαθμούς μας βλέπω εκτός δεύτερου γύρου, μιας και σίγουρα η Νιγηρία θα σκοράρει περισσότερες φορές απέναντι στην Νότιο Κορέα. Τουλάχιστον ας δούμε τα πιτσιρίκια μας, τον Σωτηράκη και τον Σωκράτη. Και ως επιστέγασμα μιας εξαιρετικής σεζόν, τον Λού-κας Βύ-ντρα οεοεοε, θρυλικό σκόρερ απέναντι στην Αργεντινή.
Νιγηρία: Δεν την περιμένουν πολλοί, αλλά θα περάσει στη δεύτερη φάση. Οι Οντεμβίγκιε και Γιουσούφ είναι σχετικά άγνωστοι εξαιτίας των χωρών που αγωνίζονται (Ρωσία, Ουκρανία), αλλά αποτελούν ένα πολύ καλό δίδυμο στα χαφ. "Πανηγύργια για τους Νιγηργιανούς", που θα 'λεγε και ο παμμέγιστος Αργυρίου.
Νότιος Κορέα: Η πιο πετυχημένη ασιατική ομάδα στην ιστορία του θεσμού, έχει τρεχαλαντήρια με νέφτι στον κώλο και τον Παρκ της Μάντσεστερ, αλλά το πολύ να βγει τρίτη στον όμιλο. Πόσο θα τρέξουν πια;

3ος ΟΜΙΛΟΣ: 

Αγγλία: Η πάντα υπερτιμημένη Αγγλία θα διαπρέψει στον όμιλο. Οι καιρικές συνθήκες θα την ευνοήσουν ενώ οι ελπίδες της αυξάνονται χάρη στην παρουσία ενός πραγματικού προπονητή στον πάγκο της. Σε σχέση με τον προκάτοχό του, ο Καπέλο μπορεί να χτίσει από ένα σύνολο καλών παικτών μια σφιχτή ομάδα, που ίσως παίξει επιτέλους και λίγο ποδόσφαιρο προς τέρψη των πολυπληθών φαν της. Και μια συμβουλή για να το παίξετε ατόφιοι Αγγλουροπαδοί: θα φωνάζετε "Ένγκελουντ" και όχι "Ίνγκλαντ".
ΗΠΑ: Είναι ένα μυστήριο όπως σε κάθε διοργάνωση, αλλά κουτσά στραβά θα περάσει στον επόμενο γύρo. Είναι και θέμα μάρκετινγκ, όσο και αν οι Γιάνκηδες δεν ψήνονται με τίποτα να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι στο οποίο το σκορ δεν αλλάζει τουλάχιστον κάθε δίλεπτο.
Σλοβενία: Απέκλεισε τη Ρωσία στα μπαράζ παίζοντας γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο, που από μόνο του αποτελεί μια μικρή έκπληξη. Ωστόσο δεν περιμένω να κάνει πολλά περισσότερα πέρα από μια συμπαθητική παρουσία που θα ξεχαστεί γρήγορα. Η σημαία της μοιάζει και με αυτές της Σερβίας και της Σλοβακίας, οπότε επιβάλλεται να ξεπαστρευτεί γρήγορα προς αποφυγή σύγχυσης των θεατών.
Αλγερία: Τζιμπούρ εσύ σούπερσταρ. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Σε κάθε άλλο όμιλο θα ήταν ο σάκος του μποξ.

4ος ΟΜΙΛΟΣ: 

Γερμανία: Η ομάδα που οι περισσότεροι αγαπούν να μισούν, προσφέρει συγκινήσεις σε κάθε Μουντιάλ και ως συνήθως θα υπερβάλλει εαυτόν. Η φετινή της φουρνιά είναι πολύ αξιόλογη και πέρα από τα γνωστά αστέρια της Μπάγερν που φέτος έφτασαν στον τελικό του Champions League, έχει τον Κακάου που κατά με είναι ο καλύτερος στράικερ της Bundesliga και τον πολύ ταλαντούχο Κεντίρα στο κέντρο. Και οι δύο της Στουτγκάρδης που έκανε πολύ καλό Champions League για τα μέτρα της και έναν εκπληκτικό β' γύρο πρωταθλήματος. Περιμένω επίσης να ξαναδώ και τον 20χρονο Μίλερ της Μπάγερν, που θεωρείται το νέο μεγάλο αστέρι του Γερμανικού ποδοσφαίρου. Τα προβλήματα στην άμυνα δεν θα την εμποδίσουν να κάνει έναν υγιεινό περίπατο στον όμιλο. Να με ενημερώσετε πόσες φορές θα ακουστεί η λέξη "πάντσερ" στην ΕΡΤ. Ας τολμήσουν να το πουν μια φορά και στο BBC, να γίνει της Δρέσδης...
Γκάνα: Η ανερχόμενη δύναμη του Αφρικανικού ποδοσφαίρου, θα τα καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση χάρη και στην ήπειρο διεξαγωγής της διοργάνωσης. Σπρωχτά σπρωχτά.
Σερβία: Καλοί παίκτες, αμφίβολο σύνολο. Δεν περιμένιτς πολλάισιτς.
Αυστραλία: Δεν είναι κάθε μέρα του Άη Γιαννιού, ούτε κάθε διοργάνωση του Άη Ράσελ Κρόου.

5ος ΟΜΙΛΟΣ:


Ολλανδία: Τους πιστεύω περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι θα φτιάξουν παπάδες στον πρώτο γύρο. Σίγουρη πρωτιά. Εκτός και αν καταργηθεί ως χώρα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.
Δανία: Με πολλούς παίκτες στο Ολλανδικό και το Γερμανικό πρωτάθλημα, μπορεί να μη γεμίζει το μάτι, αλλά κρίνοντας από τους δύο που ακολουθούν, θα προκριθεί στον δεύτερο γύρο.
Καμερούν: Ένας Ετό δεν φέρνει την άνοιξη. Χώρια που εκεί κάτω, έχει χειμώνα.
Ιαπωνία: Θα πέσουν μαχόμενοι σαν σαμουράι, αλλά θα πέσουν.


6ος ΟΜΙΛΟΣ:

Ιταλία: Όπως και να το κάνεις είναι οι κάτοχοι του τροπαίου, χώρια που επέστρεψε και ο Λίπι μετά από την αποτυχία του Ντοναντόνι στο Euro. Η επιθετική της γραμμή αποτελεί ένα μυστήριο για το τι μπορεί να επιτύχει, αλλά ως γνωστόν οι Ιταλοί θα βασιστούν στο πατροπαράδοτο "κοντρολαρισμένο" τους παιχνίδι. Θα περάσουν πρώτοι στην ισοβαθμία.
Παραγουάη: Ο πρώτος σκόρερ της Πορτογαλίας Καρντόσο και ο Σάντα Κρουζ της Σίτι θα βγάλουν τα κάστανα απ’ τη φωτιά για ένα σχετικά άγνωστο σύνολο με αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα της Λατινικής Αμερικής. Αξιόμαχοι.
Σλοβακία: Ο Χάμσικ της Νάπολι θεωρείται από τα ανερχόμενα ταλέντα. Από ‘κει και πέρα διάφοροι παίκτες διασκορπισμένοι στις τέσσερις γωνιές της Ευρώπης και ο Σκρτελ της Λίβερπουλ στην άμυνα. Πόση αξιοπιστία να έχει μια τέτοια ομάδα;
Νέα Ζηλανδία: Μαζί με την Αλγερία, οι χειρότερες ομάδες του Μουντιάλ.

7ος ΟΜΙΛΟΣ:

Βραζιλία: Μπορεί να την έχουν ξεγραμμένη πολλοί, αλλά είναι πάντα η Βραζιλία. Μπόλικο ταλέντο και διαχρονική διαιτητική εύνοια. Φέτος το ρόστερ μοιάζει φτωχότερο από άλλες φορές, αλλά έχει πάντα τον Κακά, όσο και αν η μεταγραφή του στην προβληματική Ρεάλ είχε σοβαρές επιπτώσεις στη φόρμα του. Και στο σορτς του. Και για γλάστρα, ο Ντούνγκα στον πάγκο. Πορτογαλία και Ακτή δεν θα της στερήσουν την πρωτιά.
Ακτή Ελεφαντοστού: Εμπούε, Κεϊτά, Γιάγια και Κόλο Τουρέ, Καλού και Ντρογκμπά. Η καλύτερη αφρικανική ομάδα, δεν μένει έξω από τον επόμενο γύρο. Και ποιος περιμένετε να μείνει, η Βραζιλία;
Πορτογαλία: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δήλωσε ότι κρατάει τα γκολ του για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όσα προλάβεις στον πρώτο γύρο, παλικάρι μου. Θα ακολουθήσει διαχρονικό κλάμα με close-up στο σκουλαρίκι. Απόλαυση.
Βόρειος Κορέα: Θα μαζέψει πολλά.

8ος ΟΜΙΛΟΣ:

Ισπανία: Το μόνο που μπορεί να τη σταματήσει είναι ο εαυτός της. Και Μουρινιακού τύπου αντιποδόσφαιρο αλά Μπαρτσελόνα - Ίντερ. Ο όμιλος θα είναι μια καλή προπόνηση.
Χιλή: Θα προκριθεί ελλείψει σοβαρής εναλλακτικής πρότασης.
Ελβετία, Ονδούρα: Δύο από τους λόγους που το Euro θεωρείται από πολλούς δυσκολότερη διοργάνωση από το Μουντιάλ.


ΦΑΣΗ 16

ΜΕΞΙΚΟ - ΝΙΓΗΡΙΑ: Οι Μεξικάνοι θα λουστούν με τεκίλες στα αποδυτήρια μετά το τέλος ενός ματς που θα κριθεί στην παράταση. Και μετά θα ψάχνουν τα σκουλήκια στα μαλλιά τους.

ΑΓΓΛΙΑ - ΓΚΑΝΑ: 1-0 με ήρωα τον Ρούνεϊ στα τελευταία λεπτά. Και καθαρό πέναλτι που θα αρνηθεί στους Αφρικανούς ο σφαγέας διαιτητής, που αργότερα θα μάθουμε από τη Sun ότι έχει ψιλικατζίδικο στο Σόχο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΗΠΑ: Με περισσή αρχοντιά το ευρώ θα θριαμβεύσει επί του δολαρίου. Το πρώτο γκολ με κεφαλιά του Κλόζε από εκτέλεση φάουλ, ενώ θα αποβληθεί και Αμερικάνος παίκτης στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η γνωστή παράγκα της Μέρκελ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΓΑΛΛΙΑ: Ο Μαραντόνα θα κάνει απρεπείς δηλώσεις για τους Γάλλους μια μέρα πριν το παιχνίδι και οι παίκτες του Ντομενέκ θα κατέβουν για να υπερασπιστούν την τιμή της χώρας τους. Και θα ξεφτιλιστούν με άνεση. Μια τριάρα που θα πανηγυριστεί σαν την ημέρα του St.Patrick στην Ιρλανδία.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Σκληρό καρύδι θα αποδειχτεί η Παραγουάη για τους Οράνιε, σε ένα ματς που θα κινδυνεύσει να πάει στην παράταση. Στο τέλος όμως θα ισχύσει ο νόμος του Αριέν Ρομπέν.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΧΙΛΗ: Χαλαρό ντέρμπι γειτόνων με τελικό σκορ ‘λίγα περισσότερα με λίγα’, με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να αναδεικνύεται man of the match από τους Έλληνες δημοσιογράφους. Θα σκοράρει και ο Γκραφίτε.

ΙΤΑΛΙΑ - ΔΑΝΙΑ: Άσος, με πέναλτι παρωδία. Μύδροι κατά της FIFA από τον Ρενέ Χένρικσεν την επόμενη μέρα στη SportDay.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Οι αδαείς Αφρικανοί θα ανοιχτούν και θα αποκλειστούν εύκολα. Άσος ημίχρονο, άσος τελικό, με τον Βίγια να σκοράρει εις διπλούν σπέρνοντας τη χαρά αλλά και τον τρόμο στη Μαδρίτη...


ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Από το ’94 περιμένουν οι Ολλανδοί να εκδικηθούν το φάουλ κάποιου Μπράνκο που τους στέρησε τη συμμετοχή τους στον ημιτελικό - και η στιγμή αυτή έφτασε. Ευκολότερα απ’ ότι θα δείχνει το τελικό σκορ, οι γραφικές ξώβυζες Βραζιλιάνες θα σταματήσουν επιτέλους να μας ζαλίζουν με τη σάμπα τους, ενώ οι πόρνες στο Άμστερνταμ θα ζητήσουν επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας την επομένη του ματς.

ΜΕΞΙΚΟ - ΑΓΓΛΙΑ: Με κατενάτσιο διαρκείας, τα λιοντάρια θα πάρουν μια αγχωτική πρόκριση που θα πανηγυριστεί σαν τη Μάχη του Τραφάλγκαρ στην Αγγλία. Η αναλογία μεθυσμένων-ξεμέθυστων στις 11 το βράδυ θα ανέλθει στο 90-10%, όση και η κατοχή μπάλας των Μεξικανών στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα. Η Sun δεν χάνει την ευκαιρία και προκαλεί ενόψει ημιτελικού, αποκαλώντας την Ολλανδία «χώρα τρυπών (Hole-Land) που είναι έτοιμες να βουλωθούν».

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η ντερμπάρα της διοργάνωσης, με τον Μαραντόνα να παίρνει επισήμως εκδίκηση για το πέναλτι του Μπρέμε το ’90. Η εικόνα του να χοροπηδά σαν τρελός επάνω στον πάγκο με τη σαπροκοιλιά να κρέμεται πάνω από το παντελόνι, θα χρησιμοποιηθεί από την Αγγλικανική Εκκλησία με σλόγκαν: «Η τιμωρία όσων χρησιμοποιούν το χέρι του Θεού επί ματαίω».

ΙΤΑΛΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ: Οι Ιταλοί θα παλέψουν να οδηγήσουν το ματς στα πέναλτι, αλλά η άμυνά τους θα ξεκλειδωθεί από τον παίκτη-πασπαρτού Αντρές Ινιέστα. Και μετά θα ακολουθήσουν οι καθιερωμένες κατάρες κατά της FIFA, με τους διαιτητές του αγώνα να απεικονίζονται χωρίς κεφάλια στην Corriere Dello Sport. O λόγος προφανής: Ένα ανάποδο πλάγιο.


ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΑΓΓΛΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Άλλος ένας άδοξος αλλά ηρωικός αποκλεισμός μιας από τις πιο άχαρες ομάδες στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Οι Σνάιντερ και Ρόμπεν θα διδάξουν στους Τζέραρντ και Λάμπαρντ πως ακριβώς παίζεται το σύγχρονο επιθετικό ποδόσφαιρο, το ξεκομμένο από τα παραφουσκώματα των ταμπλόιντ και του Σωτηρακόπουλου. Ο Άγγλος τεχνικός μάταια θα προσπαθήσει να βγάλει λαγούς από το Καπέλο βάζοντας Ντεφόε και Χέσκεϊ στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, γυρίζοντας το σύστημα σε ένα κλασικό 3-3-4 με καμινάδες. Το 0-2 έρχεται αναπόφευκτα και όπως θα πει και ο Γεωργίου στην εκπομπή του, «δυο φορές κουκιά με λάδι και είσαι ο μόνος εν Ελλάδι που τον άλειφες με λάδι».

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΣΠΑΝΙΑ: Οι Ντεμικέλις, Χάιντσε και Σάμουελ μοιραία θα αποδειχτούν λίγοι μπροστά στις επιθετικές αρετές των Ισπανών, ενώ ο Μέσι θα μπερδευτεί μια-δυο φορές κάνοντας κούρσες προς το τέρμα του Ρομέρο νομίζοντας ότι παίζει στο Καμπ Νου. Το κλωτσίδι θα πέσει σύννεφο προς το τέλος του ματς, με τους Αργεντίνους να μένουν με δέκα παίκτες και τον Μαραντόνα να βρίζει διαιτητές, αναπληρωματικούς, τα παιδιά για τις μπάλες και τα παιδιά με τα σάντουιτς, για να έρθει τελικά στα χέρια με τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε. Θα αποκλειστεί δια παντός από κάθε διοργάνωση της FIFA. Λίγες μέρες αργότερα θα ανακηρυχθεί Εθνικός Ήρωας στην Αργεντινή, με το όνομά του να μπαίνει στα σχολικά βιβλία δίπλα σε αυτά των Jose de San Martin και Radolfo Walsh.


ΤΕΛΙΚΟΣ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ: Η ομορφιά του επιθετικού ποδοσφαίρου σε έναν από τους καλύτερους τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου της σύγχρονης ιστορίας. Ο Θεός του ποδοσφαίρου θα ανταμείψει τελικά τους Οράνιε για τα χαμένα Μουντιάλ του ’74 και του ’78 με την εικόνα ενός κλαμένου Γιόχαν Κρόιφ στα επίσημα να συγκινεί όλη την άνω των 50 ποδοσφαιρική υφήλιο. Όλοι εμείς δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να να στεναχωρηθούμε που χάσαμε το σιγουράκι της Ισπανίας στο στοίχημα, που βλέπουμε τους Φάμπρεγκας, Τόρες, Ινιέστα και Πουγιόλ να κλαίνε ξαπλωμένοι στο έδαφος, ή απλά να χαρούμε για το όμορφο ποδόσφαιρο που απολαύσαμε. Ό,τι και να νιώσουμε πάντως, επιβάλλεται να μπούμε στο μπλογκ του offshade και να τον συγχαρούμε για την ακρίβεια των προβλέψεών του.
Facebook Twitter Twitter

20 σχολια:

TwistedTool είπε...

Βλέπω ότι συμφωνούμε σε πολλά ε; Χαχαχα!

Μόνο που εγώ δε βλέπω το μέλλον.. :(

Πάω αμέσως να παίξω ακριβή σκορ και τα ζευγάρια όλων των φάσεων! :D

Gaurakos είπε...

Ωραίο το post και προσωπική σου ανάλυση.

Για την Εθνική μας. Περιμένω όπως είπα και στον από πάνω μου για το τι θα πατουσιάσει ως νεα φουρινιά. Έχουν και αυτοί οι παίχτες την ευκαιρία τους να κάνουν κάτι καλό για τον εαυτό τους. Τώρα αν μας προσφέρουν έστω την παραμικρη συγκίνηση καλοδεχούμενη.
Για την Ομάδα μου την Αργεντινή.
Μην είσαι σίγουρος ότι θα καθαρίσει έτσι εύκολα τον όμιλο και μάλιστα ως πρώτη.Ότι θα περάσει είναι σίγουρο αλλά θα ιδρωσει.
Η Εθνική μας μπορεί να είναι εύκολη θεωρητικά πάντα για την Αργεντινή. Αλλά οι κορεάτες και οι Νηγιριανοί τρέχουν.Και δεν θα τους περιμένουν μόνο, θα τους χτυπήσουν για τα καλά στις κόντρες.
Όσο για την Γαλλία και όμως με μια καλή Γαλλία ξέρεις τι ζημιές θα έκανε ο Σισέ; Μπορεί να μην ξέρει μπάλα ο Σισέ αλλά είναι ένας φονιάς. Απο τους παίχτες που θαυμάζω μαζί με τους άλλους δυο τις Γαλλίας. Ανελκά και Ανρί.
Όσο για τον Ντομενέκ και μόνο που τόλμησε να αφήσει εκτός τον Νασρί (μάλλον θα ζήλεψε τον Πέκερμαν στο προηγούμενο Μουντιάλ που άφησε τον Μέσι εκτός) Είναι για τα πανυγήρια.

offshade είπε...

Πάντως στην πρώτη κόκκινη καρτούλα για την Ουρουγουάη έπεσα μέσα. Και πρέπει επειγόντως να επιληφθεί κάποιος για αυτές τις αηδίες με τις κόρνες στο γήπεδο. Ποδόσφαιρο βλέπουμε, όχι Nascar. Τι σπάσιμο...

ΥΓ: Συμφωνώ για τον Σισέ. 10 λεπτάκια να τον έβαζε, μπορεί να μη σκόραρε, αλλά μια-δυο αναμπουμπούλες θα τις προκαλούσε.

Gaurakos είπε...

A ναι με τις κόρνες και νόμιζα ότι ήμουνα ο μόνος που τον ενοχλεί.
Άσε την κυρίλα στις κερκίδες. Η ομάδα σας παίζει ρε
Λίγο ψυχή δεν έχετε;

Πάμε ρε Έλληνες αύριο να φωνάζουμε και ας μην το πιστεύουμε μέσα μας.

RedScorpio είπε...

Λοιπόν, αν και το Μουντιάλ μου είναι αδιάφορo (το πολύ-πολύ να δω κανένα ματς με φίλους για να χαζέψω κανένα ωραίο αρσενικό) μόλις τώρα είδα τον Γεωργίου στο Star κι είπα να δανειστώ δύο από τις ατάκες του:

"Η Ν.Αφρική έχει θάλασσα. Η θάλασσα έχει μπαρμπούνια; Γιατί ο Ρεχάγκελ πιάνει μπαρμπούνια με τον κώλο."

"Οι Νοτιοκορεάτες είναι κοντοί κι ευέλικτοι. Κι εμείς φημιζόμαστε για τη βλακεία μας"

ΥΓ Μιλώντας για ωραία αρσενικά, θα μου επιτρέψετε να ρίξω λίγο το επίπεδο της συζήτησης και να πω ότι επιτέλους, όχι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ΔΕΝ είναι ωραίος γκόμενος! Ας μην είχε λεφτά και δόξα και θα σου'λεγα εγώ πόσο ωραίος θα ήταν. Και πάλι συγγνώμη για την εισβολή!!!

offshade είπε...

Δεν είναι ωραίος γκόμενος ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Κι εγώ γιατί προσπαθώ να του μοιάσω;

RedScorpio είπε...

Δηλαδή λίγδα στο μαλλί, μουσκαρίσιο ύφος και σκουλαρίκι-ρεβύθι στο αυτί;!;!

Εμένα πάντως μου κάνει πολύ μπας-κλας. Μα πολύ μπας-κλας. Θα ανέφερα περιοχές και φυλές αλλά θα ήταν ρατσιστικό. Ασε που τα Πορτογαλλικά είναι απαίσια γλώσσα. Χίλιες φορές Τζόρβας. Ακόμα και ο Σισέ είναι πιο τυπάς. Η' και Καναβάρο κι ας είναι κοντός. Ρωτήστε και καμιά γυναίκα να σας πει!!! ;-)

offshade είπε...

Σκουλαρίκι δεν έχω ακόμα, ρεβύθια έχω να φάω από πέρσι. Δεν είναι και νάνος ο Καναβάρο, 1.75 είναι το παιδί.
Οι προβλέψεις σιγά σιγά βγαίνουν, εκτός από την Αγγλία φυσικά που κάνει τα κλασικά τις Μουντιαλικά κόλπα. Τη Νιγηρία την είδαμε στο β' ημίχρονο με την Αργεντινή πόσο αξιόμαχο σύνολο είναι και περιμένω τα χειρότερα στο μεταξύ μας παιχνίδι αν δεν βάλει λίγο μυαλό ο Όθωνας. Όσο για μας... Αν είναι να 'χουμε επανάληψη του 4-4-2 του '94 να δηλώσουμε κόλλημα και να τα μαξέψουμε από τώρα.

Gaurakos είπε...

@off
Στόχος πλέον δικός μας είναι τουλάχιστον ενας βαθμός. Κρίμα γιατί η κορέα δεν έδειξε τίποτα και χάσαμε μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν ήτανε τελικά φόβητρο αυτή η ομάδα για εμάς.Όσο για την Αγγλία το λάθος του τερματοφύλακα επηρέασε και όλη την ομάδα.

Cybergoulion είπε...

Αν θες να μοιάσεις στο Ρονάλντο, καθάρισε κρεμύδια, για τα λεφτά και τη δόξα δε μπορώ να κάνω κάτι! Τώρα για τις προβλέψεις σου και μόνο που έδωσες το κύπελο στην παλιά μου αγαπημένη Ολλανδία, σου βγάζω τον Καπέλο. Το μέλλον θα δείξει. Θέλω μια πρόβλεψη όμως ακόμη. Θα βάλουμε έστω ένα γκολ στους 2 αγώνες που μας μένουν;

offshade είπε...

Δύο στοιχήματα πήρε από μένα ο Λοφώδης Γουλιέλμος, το ένα με την Ολλανδία τροπαιούχο και το άλλο με την Ελλάδα άποντη και άσφαιρη. Δεν ήθελα να γράψω αυτές τις προβλέψεις για την Εθνική για γούρι και ελπίζω να διαψευστώ. Μακάρι να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια τουλάχιστον και να μην πάμε για κανένα 4-4-2 όπως στις ΗΠΑ. Γιατί με τις επιλογές του Όττο δεν είναι πολύ μακρινή μια τέτοια προοπτική.
Να σημειώσω ότι παρότι συμπαθώ τους Ολλανδούς ως ποδοσφαιρική σχολή, ποτέ δεν ήμουν οπαδός τους. Μόνο όταν έπαιζαν με τίποτα Βραζιλιάνους και Άγγλους φυσικά, μιας και υποστηρίζω τους άσπονδους εχθρούς τους...

Unknown είπε...

Είμαι πολύ fan της Ολλανδίας αλλά νομίζω οτι θα μας τα χαλάσει πάλι φέτος.Κάτι έχει αυτή η ομάδα που δεν εμπιστεύεσαι για τρόπαιο.Όσο για την Ελλαδάρα μας,ξανά με τον ενθουσιασμό θα μείνουμε.Το πιο σίγουρο από τις προβλέψεις σου είναι το άσφαιρη και άποντη.Δυστυχως για όλους μας θα πληρωθείς.Φροντίζει ο Όττο off μη φοβάσαι τίποτα.Θα σε πάει ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο Κριστιάνο αν έχωσες μπόλικο χρήμα.

Gaurakos είπε...

Δεν ξέρω αν σηκώσουν την κούπα οι Ολλανδοί.
Αλλά οφείλω να υποκλειθώ στο ότι την έβγαλες φιναλίστ (Τροπαιούχο την έβγαλες για την ακρίβεια)Αλλά και μόνο που σου βγήκε η σκέψη και ο τελικός είναι επιτυχία για αυτό το ποστ. Η Ισπανία έιναι μέσα στο κόλπο για την αντιπαλό της.Αν σου βγει και αυτό τότε φίλε Θα επανέλθω αύριο πάλι στο συγγεκριμένο πόστ,να ξανα υποκλειθώ.Έστω και αν επαναληφτώ,έστω και αν γίνω κουραστικός.

offshade είπε...

Ως φαν της Γερμανίας, εξαιτίας της μπάλας που έχει παίξει ως τώρα, αλλά και λόγω προϊστορίας, θέλω να δω Γερμανία - Ολλανδία στον τελικό. Αλλά αν κάτσει Ισπανία - Ολλανδία, νομίζω ότι παρά τις επιμέρους αποτυχίες του post (βλ. Αγγλία που ηλιθίως την πίστεψα για πρώτη φορά και την έβλεπα ημιτελικό), θα είναι όντως άκρως επιτυχημένο!

offshade είπε...

Εντάξει, σας βρήκα τον τελικό. Τι άλλο θέλετε...

Cybergoulion είπε...

Μήπως είσαι το χταπόδι;

offshade είπε...

Ποιο χταπόδι; Ξιδάτο το χταπόδι παιδιά, τώρα ψήνεται. :-D

Gaurakos είπε...

Δεν βρήκες μόνο τον τελικό.
Ας πάρουμε το post Από την Φάση 16.
Από εκεί ξεκινάει το Μουντιάλ εκεί είναι όλα δικοπο μαχαίρι.Εκεί σοβαρεύει το θέμα. Έτσι την βλέπω εγώ. Όπως και το Champions League Ξεκινάει και σοβαρεύει ο θεσμός.Από τη φάση των 16.

Στην φάση των 16 το έχασες τελείως 100% αποτυχία.
Και λέω πάει ο off Δεν το έψαξε καλά.

Προημιτελική φάση.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ και ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
(Δολοφόνε...Χαχαχα) 2 στα 4 έβγαλες.

Ημιτελική Φάση.

Και εκεί σου ξέφυγε. (Μεταξύ σοβαρού και αστείου μια ερώτηση έχω. Την Αγγλία τι όνειρο είδες; Και την έφτασες μέχρι εκεί;).

Το post Apό το σημείο που όπως είπα (γνώμη μου) Ξεκινάει από εκείνο το σημείο έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Μιας και μας είπες και ποός θα προκριθεί στις αναμετρήσεις που σου βγήκαν.
Και φυσικά η επιτυχία πρόβλεψης του τελικού.

Αν το σηκώσει η Ολλανδία θα ανέβει το ποσοστό επιτυχίας. Αλλά και οι Ισπανοί να το σηκώσουν πάλι μέσα είσαι...

offshade είπε...

Δίκιο έχεις. Με την Αγγλία πρώτη φορά στη ζωή μου ψήθηκα, λόγω προπονητή. Ποτέ ξανά!!! Πάντως αν προσέξεις, στην εισαγωγή γράφω:

"Πέρα από κάτι μικρολεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα ο νικητής της διοργάνωσης και οι ομάδες των ημιτελικών και προημιτελικών για τις οποίες διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις, τα γεγονότα θα εκτυλιχθούν ως εξής:"

Δεν γράφω όμως "ομάδες του τελικού" χαχαχαχα! Αν πάει έτσι, μάλλον και στο νικητή της διοργάνωσης έξω θα πέσω. Η εισαγωγή με χαντάκωσε...

RedScorpio είπε...

Μια φορά είπα κι εγώ να δω ένα ματς σ'αυτό το Μουντιάλ και να υποστηρίξω τους Γερμανούς που είναι φίλοι μας ... :-| Πάντως με το που μπήκε το γκολ γέλαγα γιατί θυμήθηκα την off-prognosis. :-)

Άντε, του χρόνου περιμένουμε προβλέψεις και για τα Όσκαρ!

ΜΙΛΑΡΕΣΥ

Δεν έχεις λογαριασμό; Επίλεξε "όνομα/διεύθυνση URL"
και άσε το δεύτερο πεδίο κενό. Μπορείς και ως ανώνυμος.