31/5/10

Λίγα σκίτσα για τη Γάζα

Ο ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ααρόν Λέσνο Γιαρ, χαρακτήρισε βίαιη πρόκληση το «ναυτικό στόλο» της οργάνωσης Ένα Καράβι Για Τη Γάζα που επιχείρησε να σπάσει τον τριετή αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, δικαιολογώντας τη χρήση βίας από τον Ισραηλινό στρατό και κατά συνέπεια το θάνατο 10 τουλάχιστον ανθρώπων. Συμπλήρωσε ότι «Κάθε σκάφος που παραβιάζει ή προσπαθεί να παραβιάσει τον θαλάσσιο αποκλεισμό μπορεί να καταληφθεί ή ακόμη και να δεχθεί επίθεση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».


Σε πόρισμά της, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανέφερε στις 23 Μαΐου: «Ο περιορισμός στην εισαγωγή τσιμέντου κάνει αδύνατη την ανακατασκευή περίπου 12.000 Παλαιστινιακών σπιτιών που έχουν πληγεί ή καταστραφεί ολοσχερώς από τις Ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ περίπου 20.000 σπίτια είναι αναγκαία για τη στέγαση του αυξανόμενου πληθυσμού.»

Ο στολίσκος της οργάνωσης Ένα Καράβι Για Τη Γάζα μετέφερε 10.000 τόνους προμηθειών, μεταξύ των οποίων οικοδομικά υλικά και προκατασκευασμένα σπίτια. Και αναπηρικά καροτσάκια.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εγώ απλά θα παραθέσω μερικά σκίτσα του Βραζιλιάνου πολιτικού σκιτσογράφου Carlos Latuff.













Και ένα υπέροχο σκίτσο του φίλου συμπλόγκερ Cybergoulion. Να 'σαι καλά!



Facebook Twitter Twitter

5 σχολια:

Cybergoulion είπε...

Πάρε κι ένα δικό μου, από την τελευταία επίθεση στη Γάζα. Είναι πιο ταπεινό βέβαια, αλλά στο ίδιο πνεύμα: κλικ μι...

RedScorpio είπε...

Από την Ελληνοφρένεια:
"Η κυβέρνηση του Ισραήλ διαψεύει τις φήμες που θέλουν να αντικαθιστά στη σημαία της το άστρο του Δαυίδ με μια νεκροκεφαλή και δύο κόκκαλα".

Όσο για το σχόλιο στο shoutbox: Από το στόμα μου το πήρες!!! Όντως τη μούρη κρέας θα τους κάνουμε. Αλλά δεν χρειάζεται να τους χρηματοδοτούμε κιόλας. Η Μακάμπι είναι συχνά-πυκνά στο final four. Δεν θα τα παίρνουν χοντρά από διαφημίσεις, σπόνσορες, χορηγίες κλπ; Και πως θα παίξει την επόμενη φορά με την Φερνερμπαχτσέ; Θα συνεχίσουμε να τους κρατάμε στην "παρέα" μας;

Ακόμα και η Eurovision που ως θεσμός είναι τουλάχιστον ξεπε(ρα)σμένος, θα έδινε κάποιο μήνυμα.

Γιατί δεν βλέπω πολλά άλλα χειροπιαστά ειρηνικά μηνύματα...

offshade είπε...

Μην το παρεξηγείς το σχόλιό μου μωρέ. Είμαι λίγο νευριασμένος επειδή δεν πάει πολλή ώρα που το πληροφορήθηκα, ένεκα της δουλειάς. Το θέμα δεν είναι να τους πετάξουμε από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά να καθίσει επιτέλους κάποιος στο σκαμνί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ευσεβείς πόθοι θα μου πεις.

Και έλεος πια με αυτό το παραμύθι του αντισημιτισμού. Δεν υπάρχει αντισημιτισμός. Απλά ανθρωπισμός και αίσθημα δικαίου.

Unknown είπε...

Δυστυχώς ο ανθρωπισμός και το δίκαιο δεν υπάρχουν σε αυτήν την περιοχή της γης.Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και με λύπη διαπιστώνω ότι και πάλι χαδάκια θα τους κάνουν οι μεγάλοι "φιλειρηνικοί" ηγέτες.Ξανά δημόσια κατακραυγή,να έχουμε να λέμε,και μετά φιλικά χτυπήματα στην πλάτη.Το γιατί δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω!

RedScorpio είπε...

Καμία παρεξήγηση βρε κουτό! Honestly.

ΜΙΛΑΡΕΣΥ

Δεν έχεις λογαριασμό; Επίλεξε "όνομα/διεύθυνση URL"
και άσε το δεύτερο πεδίο κενό. Μπορείς και ως ανώνυμος.